Saturday, January 22, 2011

tear in silent

assalamualaikum

oke. aku mengarut tengah malam malam buta ni. *buta ke malam tuh? haha. actually aku yang membuta dari subuh sampai tengah hari. bak cakap orang orang tua ;

"ayam jantan yang paling tua pun dah bangun kau masih dalam selimut?"

*ish perangai tak senonoh betul! :D dan effect nya ini malam lah kan. mata masih berkuasa ultraman untuk melihat. ala, tak pe esok bukan keje pun. so, tak payah nak sibuk sibuk nak bangun awal. :)

oke. malam ni aku rasa macam nak tembak je chatbox fb. sebab dia pilih kasih! dia jeles bila aku nak start chating dengan bqie. =.= aku nak tulis je *aqilah naziman is offline. sikit sikit offline. sikit sikit disconnect. padahal aku membebel dengan dayah bagai tak ingat dunia oke je. =.=

see? geram amat kot.

chatbox jeles akan kemesraan ku dengan bqie. *ouh. kau kejam chatbox!
macam ni kot muka aku time frust tadi.

untuk melegakan kemarahan aku rasa macam dah tiba masanya untuk aku isi upu fasa kedua. tapi, sebelum aku kena tahu dulu course apa yang aku nak telan nanti. *amek yang sesuai dengan saiz badan la :D so sesi searching mer-ching bermula!

macam biasa i mengorat pakcik google dan abang kacak yahoo! tapi, ini google chrome buat hal. takleh nak bukak yahoo sebab ada error code =.=' *banyak nya yang berdosa dengan aku hari ni.

google oh google please treat me nicely :) finally, dapat result cun dari uncle google. saia jumpa yang ni senarai ipta di malaysia . aku visit semua website ipta tersebut. oh mummy! aku tatau nak choose yang mane satu. *aih susah nya nak jadi dewasa. =.='

yang aku sure, aku nak amek course(kira ni choices aku la)

i- engineer(software)
ii- creative multimedia
iii- graphic design
iv- mass communication

macam complicated kan? aku sukaaaa! tapi aku dah tanya senior senior yang amek course ni. kalau dapat score mark chantek ramai yang nak amek keje. tapi yang penting score mark chantek la.

kalau engineer(software) tuh ade dekat ipta. yang masalah nya sekarang, yang 3 lagi choices tuh bak kata senior aku *kak zakiah kalau course macam ni kualiti dia lebih bagus dekat ipts macam MMU *promote U die. well, aku sokong 1giga%.

ipts? sapa yang nak tanggung aku pegi sanna? kawin dengan anak raja dulu la jawab nyaa. *kalau dapat kawin dengan raja baek tapayah sekolah. dok rumah goyang kaki jeeee. :D (berangan tak habis habis)

aku tanya pendapat ayah aku dan ini sebagaimana beliau berkata ;

"jange dok gadoh, tengok result dulu baru isi, result yang tentukan segala nya. minat ke tak terpaksa telan"

oke, aku rasa cuak bila sebut pasal result. aku terus tekan butang pakah. dan aku tak nafi apa yang ayah aku cakap. dah banyak contoh senior aku sebelum ni. waaaaaaaaaaaaa! aku takot! result oh result. harap kau beranak dengan penuh bergaya. =.='

*sentiasa berdukacita selagi result tak keluar. sobs
p/s ; nak tidoo!

14 comments:

im just kid? said...

industrial design!

im just kid? said...

jap, bwh art ang design pun ado senireka grafik bena...

misszaza said...

ceh. promote course die.

senireka grafik? sejenih apekah?

im just kid? said...

haha, grafik and multimedia lah~ under fcuty art and design, pehe? bdk grafik ngaji lah sgalo malo ilmu grfik, illustrator, 3D max animation dan audio, photography dah sepupu sepapat yo,, industrial design ngaji pasa nok k industri doh, i mean.. nk design satu produk baru, buat transport, buat fniture, lau kat unimap yo under fculty engineering, lau uia under fculty akitek kot,lau dop silap.. uitm nih yo lebey k art lagi, mksud yo mereka tidak mengharapkan 100% teknologi...pehe? xpehe coling moling eh, haha btw, pilih la molep kos kapo2 pun, hom so lagi, ari tu astro ado mai kat uitm ore, nyo tawar kos seni muzik kapo namo hau, terus nyo lepa k england lau nop...wuu~ ngeri molep!

misszaza said...

maksud areh, industrial design nea dah ade basic grafik dan multimedia? gtu? dan industrial design nea dah go further? ko gano?

huhu. tuh ah tgh pusing pusing lonih. mikey nok amek kapo..areh sero ado ko ipta tawar kos mace ore nok tuh. grafik design n creative multimedia. kalo ado u mano eh? mcm susah nak cri. =.=' boleh apply dlm upu ke eh?

im just kid? said...

art and design nih bena pecoh kpd fine art, grafik,fesyen, textile,fabrik, bla bla...byk la...x ingat doh, tp industri nih yo blaja blako, cntoh nk buat keto, dale keto ado gop mterial kain k, pastu, nk buat panel tu mesti ado asas grafik (ilustrator/photoshop) kiro industrial tu yo blaja blako, esok2 nk jadi interior designer boleh, nk jd akitek boleh, nk kapo2 pun bulis lah, medic jah xleh,haha

hom so lagi, fculty arip nih sumo kos kat sini perlu ado interview za, mohon upu dulu, nati on9 la tgok, yo akan wie tarikh bilo bilo...

hom so lagi, lim kok wing, taylor college, multimedia university tu key, uitm pom paka slibus mace sep yo tp kelebihe uitm nih, uitm yo utamo sketching, university lain kbykan pakai drawing pad terus, feel sketch atah ketas nge drawing pad nih meme lain, dan tak smestinya ore tu bulis lukis atah drawing pad yo terer sketch atah ketah,,

upu ado tak silap,,
diploma seni lukis seni reka (industri) or diploma seni lukis seri reka (grafik)

pilih jah kapo2 pun yg terbaik, tak semesti diploma tu x elok, sbb diploma mun ada fast rap, means ngaji jah bia dpt dekan tiap2 sem nati lopak terus g degree semester 3 laluh, lau tak silap la...mikir la molep, arip doa yg terbaik jah ko zaza..

misszaza said...

ouh ouh. aih susa ah kalo minat xsupo ore rama. kalo minat medic direct tanye sis dan brother i je. tp tuh lah za xminat medic. susa. *sume benda xsenang. ngaaa

ouh uitm eh? tp ayah za macam tak bagi apply uitm. die ckp sosial kat sane. tapi bagi za mane2 pun ade sosial ills tuh. mcm uia pun byk jgk social ill. mcm pening jugak. parents kasi je amek course yg za minat nea. tapi dia ckp better bukan kt uitm.

tpi, mcm course2 mcm neh kat uitm macam bagus kot. =.='

ouh. ape ape pun skrang tgh tggu result dulu. huhu. result yg tntu segala macam nanti. debbbbaaa ouh..

dulu time upu arip pilih kapo?

im just kid? said...

art and design nih lebey 20 taun doh sero...

sosial ke dop samo jah za, atah kito belako za, uia tu ingat sep2 tudung labuh k belako? sep clubbing pun rama eh..paka tudung syarat je tu..

~arip upu dulu byk isi akitek UTM nge UIA, UITM..tp byk uitm la..

misszaza said...

huhu. itu lah atas kito blako.

btw, thanks 4 open my eyes dan 4 da support. :) doakanlah result za nanti eh? hoho

im just kid? said...

ho bereh! doa mace eh ko adeq, cey~

im just kid? said...

ho bereh! doa mace eh ko adeq, cey~

misszaza said...

wah. hop ni terharu ado pokcik gini. :D

miss nureen said...

uitm di hatiku~~~

misszaza said...

yeah. saia mahu msuk uitm alam shah la jgk :D

nak smbung pembelajaran *gedix dgn k.een lalalala~