Wednesday, March 11, 2009

maafkan aku~ andai kate aku mengundur diri~!

assalamualaikum~!

malam yang dingin~
aku menghadap ke luar jendela tatkala angin bertiup kencang
menampakkan haru-biru suasana kampung
anak2 kecil yang asyik bermain
bertempiaran berlari kearah rumah masing-masing
tapi dapatkah angin yang kencang itu
dapat menggambarkan hati aku yang gundah gelana
bagai tsunami melanda di jiwa~
merobohkan tiang2 kesabaran~
andai kata
kata2 hati ku yg kedua itu menjadi kenyataan
dapatkah aku menerima
disaat orang memerlukan aku~
aku xdapat menolong dengan kekuatan yang ada
hanya kerana masalah jiwa yg xpernah ade penghujungnya
sedangkan aku sendiri tidak mengerti
apa yang telah berlaku pada aku
ketika orang memerlukan aku~

~pertandingan animasi~
sesuatu perkara yang aku sanjung!
sentiasa bermimpi aku dapat menyertainya~
tp setelah aku hampir kecapi semua
kenapa ade kesengsaraan
disaat aku ingin bergembira~
kenapa harus ada ujian yang xdapat aku hadapi
sering melanda jiwa2 yg longlai ini~
kenapa harus aku membiarkan peluang yg ade di depan mata~
mmg aku xpernah
mengambil keputusan untuk menarik diri
tp kata2 hati kedua ku berkata:
"ala~ kalau kau xleyh bgi comitment yg baek and so many excuses, baek ko tarik diri, and kau bgi jer kat org laen, at least kau xkecewa melihat team IT melanda kekalahan"
andai kata itu hanya mimpi~
dan aku rase itu adalah benar~
oh tidak~!
aku dilemma oleh kesengsaraan kehidupan
kenapa harus aku yang menerima semua ini~
kenapa aku

wyh me?
wyh me?
wyh me?

doakan ku~
agar ketenangan selalu mengiringi ku~
dan doakan ku
agar impian yang ada depan mata
menjadi satu kenyataan~
~AMEEN~

maafkan aku~
andai kata aku ingin mengundur diri~

15 comments:

miss nureen said...

hua...jange la wei..
isk..ore pom sero gtu gop..
cam xmampu jah..
tpgap..
dont stop, neva giv up, try naseb luu.
huuhu

when my heart speak out said...

sob2~!!!!

im just kid? said...

undur masuk mula gear 1..yo g depe la..

when my heart speak out said...

to : i'm just kid
huh~!
gapo tuh~!
undur nk g mane?

miss nureen said...

andai kate kau mengundur diri,
masuk gear 1 las~
akn ke hadapanlah anda.
bese la,,
pokcik keling tu yo kecep belit sopmo.
lalala~~

when my heart speak out said...

hooo~! dih
dop ingt~!
die keling...
xpe2..
ilep2[aik? jakit nga org tuo areh..keh3]
small matter~!
hua3~!!!!

im just kid? said...

ceh..daku masih mude~!!

im just kid? said...

isk...sapa aty~! xpe2..

when my heart speak out said...

mude la sgt~
at least aku lg mude~
2taun plak tuh~!
hekhek3~!
gelak4~![smbil gulim2]

im just kid? said...

isk..taw manO nih..??

when my heart speak out said...

ehem~!
entah la~
xingt~
hehehe..

im just kid? said...

ceh..isk..daku masih mude..

when my heart speak out said...

alah~
xyah dok koya la deyh~
idop ni mesti smakin tue
bkn ker gtu?
hmmm~
hakikat kehidupan~!
huhuhaha
ilep3
pak cik areh

miss nureen said...

bagos zaza bagos
sila panggil dye pakcik
lalalala~~

when my heart speak out said...

well~
dah biase pggil org mcm tuh~
pakcik n makcik~
kak miss xnk ker
pangkat tuh?
kalu nk meh nk bgi~
makcik miss