Friday, April 8, 2011

Animasi 2011

assalamualaikum

ehem, kalau rasa busy or malas nak baca. rasanya awak patut terus melihat video di bawah ini. because this post might be so so so long. itupun kalau awak nak tengok lah kan.

video ini dibuat untuk pertandingan animasi peringkat zon anjuran yayasan islam kelantan. pembikinan animasi ini sangat tulen dan tiada copy dari mana mana sumber. *kalau idea tuh ade lah kot. :) act, animasi ini sediakan oleh my juniors, team IT. mengambil masa selama sebulan lebih untuk menyiapkan animasi ini. bukan SATU HARI. :D


oke, sementara korang buffer video tuh, macam biasalah kan. nama pun blog, tempat manusia membebel kan? so, jom dengar apa cerita disebalik pembikinan animasi ini. aku suka baut post kali dengan menggunakan beberapa perkataan

terima kasih.

nak ucap terima kasih kat semua ahli team IT yang bertungkus lumus, bermandi peluh, bersengkang mata, berlapar perut untuk siap kan animasi ini. aku sebagai senior yang memerhati, berasa bangga amat ada junior macam korang, cepat belajar. the most I proud of is sarah, bangga gila kot cara dia expert dalam anime studio dan flash.

nak ucap terima kasih kat cikgu azhari kerana sentiasa dibelakang kami dan memberi dorongan. concern anda sangat kami hargai. he always concern about us. macam lagu teayang nyanyi "I'll be there, spring summer fall winter's cold. I'll be there." *tak senonoh.

nak ucap terima kasih kat semua audience yang hadir semalam, masa team IT present, diorang senyap dan tergamam kot tengok hasil kerja kami. >:) terima kasih kat budak Maahad Pengajian Islam kerana sudi datang stalk animasi kami walau kami tak jemput pun. *be my guest please* dan terima kasih kat mereka juga, atas *thumbs up yg diorang tunjuk masa presentation kami. yer, kami tahu, kamu semua akui yang animasi kami sangat hebbat. dan kami sangat hargai.

kerjasama


kerjasama diantara sesama team IT amat lah kuat. cuma yang mengecewakan kerjasama antara mereka mereka diluar sana. susah nya untuk kami rakan suara kerana tidak ada kerja sama. tapi mereka sentiasa nak yang terbaik dari kami. adil ke macam tuh? *mereka boleh kecam kami dari pagi sampai malam, tapi kerjasama? mana? kecewa.


ayat ayat


antara ayat ayat yang tak pernah kami lupa ;


"apa yang kamu buat?"


"malu, malu, malu, malu"


"sapa suruh awak..."


"tak kemas"


"buat kerja sehari macam tuh lah"


"tarik tarik diri la kalau macam ni"

"kemenangan tadi disebabkan silap orang lain"


kalau ;


kalaulah kami tidak tambah scene
kalaulah masalah teknikal itu tak jadi
kalaulah kami diberi peluang kedua oleh pengadil
kalaulah kami diberi suara suara ketenangan
kalaulah kami ada sedikit masa
*pasti kami takkan kecewa


pengumuman ;

disaat keputusan diumumkan kami sangat lah terkejut pengadil*pakcik nasrom, mengatakan animasi kami tidak layak untuk masuk pertandingan ini kerana animasi kami sangat cantik. haha *bajet

tangisan ;
 

ouh, I told you, I've tried to overcome my tears. but, I can't bear this tear. they cried hysterically. frustated.

ending ;
 

selepas je majlis itu habis, kitaorang terus ke bilik ICT. feel so humiliating. what kind of them? don't have feeling? after had some convesation with pin dan dayah. rasa lega sikit. kami berbincang apa sebenarnya yang tak kena. aih* diorang mintak maaf. and I said, dont be sorry. you sould not. no one to blame.


precious ;


instead of title winner, the most precious thing is our friendship. mungkin kalau bukan sebab animasi ini, kami tak serapat sekarang. mungkin aku takde juniors sesenget amna, mungkin aku takde junior sekelim dayah. mungki aku takde junior segila pina, mungkin aku takde junior sehebbat sarah, dan mungkin aku takde juniors yang ramai sebegini. aih*



kata kami ;


-for all the things that we had done, we won't let it futile.
our struggle is NOT over yet.

-to MAAHAD PENGAJIAN ISLAM.
anda mungkin akan menang, but who cares.
menang atas kelemahan org laen doesn't mean anything.

-Allah knows the best.

-to all my kawans, terima kaseh besarbesar fr ur support
saat tyada yg mmberi semangat. BIG THANKS + HUG!
I LOVE YA!



-everything happens for a reason.

-but still, it's not the end of the world . move on . keep on giving our best .


-Masih ada 3 lagi di hadapan. InsyaAllah kami buat yang terbaik.

-tolong bgthu saia semua nie hanye mimpi:( mimpi semata-mata y xpenah jdi kenyataan!

-He knows best. butakan mata, pekakkan telinga, KEEP YOUR HEAD DOWN
  
-... tapi , kenapa mereka tidak mmberikan kata-kata semangat ? -__-
  
-segalanya ketentuan Tuhan :)

-sticking to the judges words.

-Healing process. Let bygone be bygone lah kan?
  
-kemenangan mungkin bukan milik kami, tapi kenangan itu TAK boleh diganti


tolong


tolong fahami, kami ada perasaan. tolong fahami, kami sangat letih dengan cemuhan. tolong fahami, kami sangat kecewa dengan orang sekeliling. tolong fahami, buat benda ini bukan seperti petik jari. tolong la berlagak seperti orang ada hati dan perasaan. we need a comfort word to ressure us ; we've done perfectly. T.T


saya takde benda nak cakap. enjoy this video. c&c are allowed! :)
p/s : keling molep post.

22 comments:

miss nureen said...

well done juniors..
do proud of yourself.

misszaza said...

yep2..

dai-chan said...

k.za, mata saya bengkak lahh dalam gambar. gilagila menangis punya pasal.

misszaza said...

haha. dayah memey doh. tiop po xkabba. :))

dai-chan said...

btw kan kza, betul ke encik nasrom oyak gtu? terharunya.

misszaza said...

HAHA, itu hanya ke-bajet-an saya sahaja. :))

well, dont ever forget the judge's word. :D

yunk said...

ramai gila koot like ;DD

misszaza said...

haha. mmg la kot. :P

Anonymous said...

just keep going on....GAMBATE!!!
CHAIYOK!!!!!

Anonymous said...

Nak Wat camner,kiter bukan tau aper nk jadi.Kami dr animation team mtsna sorry sesangat.Kalo x mesti korang dah menang...Dah Jangan Sedih..Kiter satu kumpulan kan2x.

misszaza said...

huhu. *blog perlukan button like. :D

ouh. takpe, takde rezeki lagi kot. sometimes He gave us another way to success. :)

mekaseh atas concern anda. *whoever u're.

AR-amna ^^ said...

isk~ baek sikit lagi la mts tuu.
teharu btol.

terima kasih anda! ^^

dai-chan said...

ya betul, mekasehh kerana memahami kami :) may Allah bless.

afiNa said...

oh saya pun terharu dgn komen mtsna tersebut.isk.
trimas.all the best lawan MPI
:D

misszaza said...

mereka punya hati.:)

Alien 7 said...

seriously, that's animation is good.
and as a matter of fact i also entered this competition and won (apparently i from other group,not the same as yours). I looking forward for another animation that can give others benefits and knowledge, and not just for fun.

misszaza said...

alien 7 ; ouh, thanks for the praises. but, i don't think we good enough.

emm, same goes to me. i've been searching for others animation. but, with un-succses.

so, which group you are?

Naz Roll said...

mtsna mng animasi peringkat negeri... mpi kalah... lek2

misszaza said...

naz ; ouh. alhamdulillah. bagus lah. :)

Naz Roll said...

hehe, cik kak.. senanyer animasi tu bkn aq yg handle..

aq cume handle laman web skola... animasi 2 keje org laen.. Sari n the gang... huhu...

pape pown... animasi MMP un pe kurangnyer.. huhu

misszaza said...

ouh, cengitu cerita nya. takpe lah, sape2 pun. for sure dari sekolah korang kan.

dai-chan said...

naz roll : korang punya animasi kelakar! tak habis2 gelak bila tengok. Good job! tahniah la eh, dari team it mmp :D