Saturday, April 2, 2011

brithday girl

assalamualaikum

al-kisah persahabatan yang tak semena mena berlaku, persahabatan yang tidak dirancang. haha, ada ke orang rancang persahabatan? *no way. 

aku kenal dia masa form 1 kat MMP, kenal sekadar kenalan je la. muka ingat la, nama belum tentu aku tahu. dan form 2 kiteorang sekelas, masa tuh boleh la kalau nak cakap satu "geng", even aku dengan dia cakap pakai bahasa tangan je masa tuh. katanya, masa aku form 1 dan 2 aku sangat lah manja. *ouh really?

memang masa tuh, masing masing wat hal sendiri. dan masa tuh, aku fikiran tak matured lagi. tatau nak communicate dengan manusia lagi. nak kata pendiam tuh tak lah, cuma aku takde benda nak di bawak berbual.

sampailah form 3, kiteorang berpecah kelas, lagi la masing masing tak kenal. tegur cakap sepatah dua tuh adalah. tapi masa form 3 nea, tobat aku cakap aku takut dengan dia. entah kenapa, dia masa tuh macam samseng kot. or mungkin aku terlalu rendah diri time form 3 tuh. al-maklum lah tak kenal dunia.

habis form 3, masuk form 4. masa form 4, macam macam benda lah berlaku. malas nak cerita panjang panjang. awal tahun tuh, aku still macam biasa dengan dia, sejuk tak panas tak, suam kot. haha. sampai lah tengah tahun 2009, masa tuh team it tengah cari ahli baru budak form 4. yer lah, as vice president, nak jugak cari team dari kalangan kenalan. senang nak buat kerja kan.

maka bermula lah, kisah kami. aku ajak la dia dan byqie masuk team it. mase tuh, tengah nak tanding multimedia. dan start saat tuh lah, aku kenal dia. memang betul la kan yang orang cakap. *tak kenal maka tak cinta* memang aku salah dia bukan ganas atau samseng.

dia sebenarnya seorang yang gedik dan manja tak leh blah.*haha, sorry darl. tade la, tapi itu lah character dia. tapi kalau dia marahkan rimau pun lari masuk kandang. tapi, ayat dia tak sepedas aku lah. :)

sekarang dia bukan lagi kawan aku. lebih mesra kalau aku panggil dia kak aku yang manja. hakhakhak. walau dia lebih tua *sebulan je pon. tapi, dia tak ubah ubah macam kanak kanak ribena baru dapat barbie doll. -.- tsk tsk tsk.

cuma satu je yang buat aku kecewa dengan dia. nak tau? sebab dia selalu tak mengaku yang aku manusia paling cun. aih* kecewa. :P

what-so-ever lah kan? sayang awak lah. kita bukan kawan LAMA kan? kita kawan sampai mati kan? haha. pictures do tell everthings ;
 
 
 
 

her name ; Adnin Nadia Che Razali. 3rd april 1993 ; Happy Birthday girl. :) I love you until the very ends.

ehem, I tade credit nak ucap selamat ulang tahun. yang nea pun dah kira oke kan? lalalala. 

ucapan ; may Allah grant you health, wealth and faith. semoga cepat *membesar.

p/s ; awal wish kan? :P
 

6 comments:

adninadia said...

OMG OMG !
terharu gilaaa:')
thanks a lot ! i love you too <3

misszaza said...

haha. aku baru beli tisu kat parkson tdi. nak? haha

i love you twice. :D

adninadia said...

eh eh 3rd April lah .
bkn 4th . haha

misszaza said...

eh, aku wak 3rd april dok kei? :P

adninadia said...

elehh,baru tukar :p

misszaza said...

haha, mano ado.