Sunday, January 23, 2011

my pleasure

assalamualaikum.

sesi merapu bermula :D macam biasa la kan bila dah tade keje nea. nak baca buku macam dah tade buku yang best untuk dibaca. rasanya sumeeee dah baca. need something new. aih*

oh ya, bercakap pasal buku kan..lama dah kan tak cakap pasal buku? semenjak dah putus hubungan dengan spm, kira lama tak sebut pasal buku. HAHA* but I've read some books after SPM. lihat ini ;

 my pleasure reading :)

let's start with this ;

 mostly komik doraemon dan komik cintan cintun jepun itu. aku dah cukup addicted dengan segala benda nea. hoho. komik doraemon tuh memang sejak dari aku lahir lagi. semua siri aku ada. komik jepun tuh aku baru je addicted. gara gara sepupu aku yang datang rumah aku membawa virus baru. but i like it!

oke next is ; 
aaaa. aku rasa yang ni bukan faveret aku pun. sume buku tuh aku dah bace. tapi tak pernah habis, aku tak suka sangat la novel melayu neh. clishe semua nya. ni pun novel yang lama berzaman. novel peninggalan kak aku. disebabkan keboringan yang amat. aku capai je. cuma aku baca start bab satu. terus belek bab akhir. :)) tapi, yang aku habis baca hanya satu, SEPI TANPA CINTA. auw best kot. agak la.

then yang ni pulak ;

yeah. yang aku suka. cerita dia tak de la macam cerita cerita melayu yang bercerita kisah cinta yang entah apa apa. meluat aku membaca kalau novel melayu. ayat dia tak leh blah. tapi, cerita cerita ni variety omputeh cakap. contoh yang tajuk HOT TARGET kalau tengok kan cover yang menggoda tuh mesti korang fikir cerita ni blue nak mati. tapi, cerita tuh pasal seorang agen nak menyiasat something something. tapi, yang part 18 sxx tuh confirm ade kan. kalau tak *it's something weird for white-man life :D am i right? yang paling best JUDY MOODY DECLARED INDEPENDENT cerita ni pasal remaja(juddy) yang bukan declared sebenar nya tapi dia demand independent tuh dari mak bapak dia. kira dia nak privacy life la. bestt. *tak de kisah cinta pun :D

baex next ; 

emm, ni semua buku pasal motivasi. milik ayah aku. since aku dah tade keje nak buat kan. so aku tolong ayah aku habiskan semua tuh. actually, banyak lagi buku buku macam ni. tapi yang ni antara aku suka dan habis di baca :D tapi, macam biasa la kan motivasi omputih mesti guna bahasa yang tough sikit. so yang ni aku guna pertolongan abang google translator. auw. cuba teka antara 3 buku ni mana yang paling aku minat? *jengjejeng. mesti dan of course la THE FIVE LOVE LANGUAGE. buku ni pasal cara nak communicate dengan mate kita. this book are recommended for who has got married. well, ini satu persediaan la kan? HAHA* gatai betol :D tapi serius, aku suka bahasa yang dia gunakan.

yang seterusnya ;

yang ni, aku suka jugak baca buku buku macam ni. actually banyak lagi tapi ini untuk tayangan je la. contoh nya MUSTAFA KAMAL ARTATUK. ISLAM vs KRISTIAN. MOTIVASI SEORANG MAHASISWA and so on. tapi, yang paling aku suka bace yang KAMAL ARTATUK dan RAHSIA ARQAM. ia mengisahkan penyelewengan al-arqam. dan kamal artatik nea la yang pemusnah orang islam di turki. *ade ke patut dia convert azan dalam bahasa latin? dasyat. untuk pengetahuan korang la, kamal artatuk dan persatuan al-arqam ni adalah orang islam. al arqam terlalu taksub nak jadi pemimpin sampai sesat di jalanan. kamal artatuk pulak seorang president pertama turki kalau tak silap. konon nak bawak pembaharuan dalam islam. isk3. rosak rosak.

before last ;

yang ni, really really my pleasure la kan. yang SOFTWARE ENGINEERING dan COMPUTER GRAPHIC tuh milik umi aku. buku sekolah dia time dia wat master zaman muda muda dulu. yang HOME REMEDIES tuh ayah aku punya. haha. tak habis pun aku baca. belek biasa biasa je. poninh kepalo nengok. tapi, yang remedies tuh habes. suka suka. ia pasal penyakit penyakit dan remedies dia yakni ubat dia lah, boleh buat dirumah. that's why tajuk dia HOME REMEDIES. :)

last but not least, aku suka baca benda ni ;

tafsir quran. *ehem bukan bajet alim oke. tapi serius aku suka baca cerita cerita dalam ni. especially kisah nabi yusuf. pergh, penuh keangungan Nya lah. *insaf kejap -.- heee

well, since sume bahan bacaan kat rumah aku dah tak ade yang aku tak bace. aku nak demand dengan parents aku 4 buah buku yang baru as my salary for this week. deal uh? ouh yeah. tapi parents aku cakap pegi je library kalau nak bace buku. duit pun tak banyak habis, ilmu pun dapat. aih, aku setuju apa yang parents aku cakap tuh. tapi macam ada satu kepuasan kalau memiliki buku tuh. dan bila bila masa boleh habiskan. xde la in rushing sangat kan?

oke, dah cukup panjang aku membebel. cuma satu je lagi bagitahu. kepada yang terasa la kan *tolong jangan buat aku macam anak patung baby doll yang dok dalam almari. time nak guna kau cari, time tanak kau biarkan aku je kan. kawan ke macam tuh? current mood ;

memandangkan putera katak nea tak pandai nak wat reaksi marah, so aku lukih emotion kat sebelah tuh menunjukan aku *badly mad. huh.

6 comments:

dai-chan said...

realiti kehidupan budak habis spm. HAHA

misszaza said...

haha. well, macam biase la kan? :D

eis, sempat jgk dia bukak tenet.
*ke ponteng skolah nea?

Anonymous said...

sasha jg la yg chantixx..:)

misszaza said...

anoymous ; haha, mekaseh mekaseh. macam tuan dia la. :D

miss nureen said...

tabik r za~
pencinta buku sejati tol!
(i'm allergic to books)

misszaza said...

tdop dok pencinto lah mano..
biaso jah..

wak iley borim..