Saturday, May 7, 2011

decide

assalamualaikum
          
oke! hari ini adalah sesungguhnya hari penuntu masa depan bagi semua rakyat jelata beta. harhar3. I mean, budak SPM 2010. Alhamdulillah, sepenuh kesyukuran aku panjatkan ke hadrat Ilahi dengan rezeki melimpah ruah yang Dia berikan untuk aku sehingga ke hari ini.
               
Alhamdulillah syukur ;
           

aku bajet aku dah tak dapat apa apa habuan pun dari MOHE hari ini. tapi, Alhamdulillahh ya Allah! walau bukan first choice. tapi, aku still dapat.

maka maka dengan ini, officially aku ada tiga pilihan untuk dibuat.
            
# Matrik - Kursus M001 Sains. satu tahun
# USIM - Tamhidi Sains & Teknologi. satu tahun
# MMU - Foundation in Engineering. satu tahun
             
>.< ya Allah, ujian jugak ya bila ada banyak pilihan macam gini.
             
tadi, habis semua orang kat chatbox aku tegur tanyakan pendapat. masing masing dengan hujah sendiri. masing masing dengan pendapat sendiri. macam macam la yang diorang cakap. ada yang menyokong matrik, ade yang menyokong mmu, ade jugak yang suppor usim. ouh thanks a lot semuaaa.
            
yer, memang ini adalah masa hadapan aku. the only one to decide is me. aku cuma nak dengar pendapat diorang. mana la tahu kan ada yang boleh pakai. dan ternyata, mereka semua bagusss! <3 u all!
           
parents aku cakap ; it's up to me. tuh yang buat aku macam hilang arah dan tidak ber-guider. harharhar. siblings aku pulak lebih menyokong aku masuk mmu. katanya, masa depan cerah kat sana. >.<
              
pilihan aku? yerp. memang, memang aku nakkk sangat pergi study kat MMU. cuma aku taknak lah tolak tepi semua pilihan yang Tuhan bagi begitu saja. dan pakai maen ambik je mmu tanpa melihat apa yang ada di tepi. aku takut, takut silap buat pilihan.
         
ahhhh, ujian ujian ujian. for sure, semua orang pesan suh buat solat istikoroh. oke guys, yang sedang pening buat pilihan macam aku nea. aku nasihatkan buat pilihan leklok. jangan nanti sampai satu masa kita menyesal dengan pilihan kita. oke! sama sama doakan untuk kejayaan bersamaaa! <3
  
teruslah berharap kepada Allah, Tuhan yang Maha mengetahui segalanya. :)
 
p/s ; faithful.

9 comments:

dai-chan said...

all the best kza in what ever u do :D

misszaza said...

thanks dayah! do pray for me >.<

this is really a BIG decision to make. ahhh~

dai-chan said...

nanti nak pegi mane2 tu sila bgtahu sy yea :D

misszaza said...

oke darl~ for sure saya tggu awak taun depan. harharhar. :P

Umar Faruq said...

Skrg dah kat MMU kan. Congratz. :)

Cuma, kekalkan apa yang dah ada kat diri tu sekarang. Cabaran bahaya kat MMU ni. :)

misszaza said...

ouhh, oke. thanks senior btw :D

Umar Faruq said...

Woah. Laju betul reply. Haha.
Rajin blogging ek.

misszaza said...

haha. tade la rajin sgt. cuma noti tu masuk kat ymail. so, dia terus mention. hehe

Umar Faruq said...

Ouh. Haha. Ptot la. :D