Tuesday, March 1, 2011

jom masak!

assalamualaikum !

alhamdulillah hari aku masih dapat lihat matahari yang panas terik hari ini, aku masih dapat hidu udara sejuk malam ini. kenapa?  sebab lately aku tidur kemain macam tak ingat dunia. macam hari ini lah, tidur tu, kalau boleh tanak bangun dah. nasib baik semua orang kat rumah aku ni dah pergi kerja masing masing kalau tak kemain lagi sopan diorang bersimpuh baca yassin sambil menangis teresak esak. bajet aku meninggal. :)

tengah syok di alam mimpi, handset aku tak reti duduk senyap. tengok tengok umi aku call. aku kemain lagi bangun tergesa gesa. adjust adjust suara then jawab. *oh my! umi aku dah nak balik! masak belum lagi. seperti kilat aku turun bawah, *nak masak apa nih? kalut macam ribut. *tang tang keng kung. bajet masak macam dalam chef iron. search resepi dalam tenet. bajet nak buat lain yang lain, sebab boring dengan benda sama. at last, aku masak nasik air sup ayam je. haha. at least diorang balik tak lapar kan? still boleh eating eating.
ouh, time search resepi resepi tadi aku jumpa nea :

haaa.. amacam? ada menitik ka itu air liur? esok nak try buat yang ni lah. tapi, kena shopping shopping la sikit. barang tak cukup. itupun kalau umi aku kasi duit. haha. hah, ni resepi dia here. tapi korang kena edit la sikit. ni omputih punya version.
 
yummmmy kan? suka? tekan je like ni hah.

6 comments:

CahayaCintaIlahi said...

lyke itu love love love ;)

misszaza said...

like ka? ambil la. sila sila. free free je tuh..

adninadia said...

nati siap buat tu
pos kat dusun raja so deh..

misszaza said...

bereh bohh. deliverer kawe ado area tuh, kito ejah la..

Hafriz Mohamad said...

nyum3!!! hii~

misszaza said...

yummmy? heee