Tuesday, March 1, 2011

video hangat! :))

assalamualaikum

setelah lama terperap dalam hard disk, setelah lama aku meng-edit kembali video ni, dan setelah lama menunggu semalaman untuk video ni di-upload-kan di utube. pffft! finally, here it is. video majlis restu ilmu sempena SPM 2010. oke, yang best pasal video ni ; aku berlakon as cikgu yang punya la baik hati. *masuk bakul sendiri.
 
aku tahu, mungkin lepas ni, ramai mereka mereka dalam watak ni akan jumpa aku dan hempas muka aku kat lantai pasal upload video ni. tapi ada aku kesah ke wei? haha, tade la. actually aku pun ragu ragu gak nak upload, pasal malu siot aku berlakon wehh. pasal ini sume spontan oke. no no skrip, pakai main tibai je nih. apa apa pun korang enjoy la ya, *pasnea ada la tu datang nak amek aku jadik pelakon.

kepada non-kelantanese tak digalakkan menonton, kerana korang mungkin tak memahai. haha.

oke, sementara korang tunggu menda alah ni buffer, meh aku nak story sikit pasal video ni. tahun lepas, aku dilantik sebagai ajk dewan & siaraya untuk majlis restu ini lah. then, macam biasa la kan, tugas aku buat video ni pasal majlis tuh la, sebagai mewakili badan badan induk sekolah kan.


mula mula tuh macam tanak terima kerja tuh, sebab pengalaman bekerja dengan kanak kanak badan badan induk ini macam tak berapa matured fikiran diorang dan kadang kadang tuh boleh datang gaduh je. tapi, memandangkan time tuh, aku berdarah sejuk. i means, hati sejuk la, susah nak marah exam punya pasal la ni kan. so, aku terima je job tuh dengan hati terbuka.


kemain lagi, cadangan nak buat video nih, tapi ajk lain mana? hampeh, sekor buta pun tadak. so, as i give my word to finish this task. so, aku tak leh break la kan? dengan sibuk nak study lagi, nasib aku punya la baik ada juniors yang perghh, boleh kira mantap lah kan. so, aku perah la tenaga diorang memandangkan diorang dah habis exam kan.


gabung team IT dan KDG crew memang mantap, yang jadik kepala untuk KDG mieyah dan untuk team IT hana la kot. haha. kemain lagi cari masa nak buat lakonan ini. last last, aku jenis senior yang baik hati la kan, tak le tengok juniors buat keje terkontang kanting, so aku join sekali. *ingat sume ye, nak exam time tuh.


nak dipendekkan cerita yang panjang ni, malam sehari sebelum majlis ni berlangsung, ada la yang orang panggil *tamrin. tapi, for sure la aku tak dapat pegi kan, dah seharian aku dok kat sekolah buat lakonan tuh tak kan malam pun nak buat jugak kot. study la pulak oi. then, dengan segala hormat nya aku suruh meiyah dan tizam ganti tempat aku untuk pergi tamrin. as aku cakap la kan, diorang juniors taat. so, diorang pergi la.


pagi majlis tuh, pepagi buta lagi aku tercongak depan pintu pagar sekolah tunggu pakcik bukak pagar*ececece. padahal aku yang paling lewat sekali sampai, yang laen dah berkumpul. tunggu nak combine je. haaa, time combine la adegan panas jadik. mula mula tuh, datang ketua unit aku *yang mana nama nya ingin dirahsiakan* berkata ;


"lambat lagi ke, sebab kalau boleh nak tengok dulu sebelum tayang tuh.."


ah, malas nya nak tulis setiap perbualan, gini la nak dipendekkan cerita, dia cakap takut cikgu terasa dengan video ni la, macam tak sesuai la, macam macam lagi lah, dan dia ada cakap dah ada contoh yang tahun lepas, video macam ni jugak, then cikgu terasa. tapi, aku tengok kat utube tadi oke je video diorang. apa yang nak di terasakan? nothing pun. masa tuh, kami berenam berkerut kening macam *eh, ape kes pulak minat nih? sebab sebelum majlis tuh, kemain lagi dia dok tanya *dah siap ke, dah siap ke. muka dia masa tuh pun macam berpeluh peluh. entah kenapa.


oke, cukup timing, video dah siap, kiteorang masuk dewan. time masuk dewan tuh, aku macam nak rebah. gelap suram je mata aku. nak tau kenapa? sebab semua guru guru dah keluar. ape kes bosss? video nea aku buat untuk guru. bukan untuk tontonan umum macam dalam cinema tuh. bajet ah! aku ni, dah mula nak bukak mulut yang dah lama tak terbukak nih.


yang MC majlis pulak macam tak pandai je jadi MC. *oi, turun pentas ah. dah tersalah cakap begini la jadik nya. sume cekgu dah keluar. tapi, dah niat tuh masih ada kan. dah benda dah depan mata. tunggu tekan button *play je. apa lagi kan? pasang jer la. hambarrrr, sebab guru guru tade. mak oi, gila terguris kot hari aku nih.


lepas je majlis selesai, aku pegi turun makan, jumpa juniors aku yang muka agak bengang, yer la, mana tak nya, diorang bertungkus lumus, dan itu je diorang dapat? at least la kan, guru guru dapat tengok. bukan mintak bagi trofi pun. maka jumpa mieyah seraya beliau berkata ;


"tadi, mieyah tengok kat senarai aturcara hari ini, jumpa kat dalam dewan, diorang tertinggal kot. mieyah tengok ruang yang tertulis *sesi tayang, dia sruppppp"


oke, srupppp disitu bermakna dipotong. so, korang faham kan? diorang memang dah rancang untuk skip part tuh. ape kes bro? bajet buat benda nie sambil tidur ke? bajet buat benda ni sambil baca biologi ke bro? bajet buat benda ni sambil aku tekan kalkulator kira addmathe ke bro? kau bajet kau sorang yang exam ke bro? tak de rasa hormat sikit ke bro? tak hormat pun simpati la bro. meh tengok dulu ke. or at least korang percaya kat kiteorag yang kiteorang takkan buat something stupid. dan sememang kiteorang masih waras lagi dan tak macam korang. kalau dah tak percaya kenapa masih mendesak kami untuk buat? ouh, rasa nak campak barang ke lantai je masa tuh.


oke, sekarang korang judge la ye, video ni. ada unsur unsur boleh menyakitkan hati guru ke tak. tapi, bagi aku, menyakitkan hati guru tade la, yang menyakitkan hati pelajar tuh MEMANG ada, sebab ini cerita kisah kehidupan pelajar, bukan guru.


aih* aku dah lama biarkan benda ni berlalu. tapi, benda ni tak leh hilang bila aku tengok benda nih, rasa macam nak cincang cincang je muka MC yang bajet tersilap aturcara. pergh.


buat diorang diorang yang *hari itu. aku cakap terus terang kat korang aku tak kan maafkan korang sebab buat aku rasa macam *pergh, hina nya..* nak maaf macam mane? sorang buta pun tak datang mintak maaf. dan terangkan yang sebenar. tapi, pasni compem ramai datang cakap hal yang sebenar kat comment nih. takpun diorang call terus aku. pergh.

oke, aku rasa dah cukup masa untuk korang buffer benda tuh. HAHA. enjoy guys! eh! lupa nak cakap. post ni ber-limit. seminggu. dan Insyallah akan di delete. *itupun kalau aku sampai seru nak delete. haha :D

6 comments:

Nadhirah-chan said...

erk ? sentap kot jadik camtu . nak buat video bukan senang . saya buat video 4 minit ambik masa 3 minggu baru siap .

misszaza said...

yeah. memang sentap le.. sakit jiwa amat. mekaseh kerana memahami,

sebab kalo org laen tak pernah rasa, takkan tahu mcm mne susah. :D

im just kid? said...

HAHA! cg tu hop maha skali kot..bekem lajop..wakaka..btw, ore duk sini ari2 make dle studio nge lecturer, bua tu xsoh uyap lah..pah assignment tak ajim siap awa...kelah? wohho~agop2 lcturer xbrp nk comey tu ore tido jah dle bilik..haha, disiplin? hahaha, bulis dikato key ari2 maen brambak nge pak guard uitm, tido dle studio tu beso lah kot..ho la mugo kade2 wak kijo sapa kul 4-5 pagi, kiro tdo slaluh lah, kelas kul 8 pulop...bg kesalahan uniform, beso lah, po oyp takdi lah brambak nge pak guard mugo xpaka tie..wakaka~...

ps:rindu nk masuk sekoloh muga wei...;(

misszaza said...

yeah! memang penting. bekem ko?? bru tawu. haha..

arip memey xajim berdisiplin. HAHA*

eh? tdo dale studio?? tadop hatu ko??

*mula mula bwk tie spare. hahaha

im just kid? said...

atu? alos, tuhe ado, takut kapo nyo mek...

misszaza said...

hahaha. sajo jah.. lalalala