Thursday, May 6, 2010

real acting!

assalamualaikum

o5/o5/1o
lokasi ; sesi penggambaran
di tengah kesibukan kerana ditugaskan
mengambil gambar utk penggambaraan 2o1o
tiba2 datang adnin dan byqie dtg dgn muka
yang penuh dgn ke-blur-an dan ada unsur2 suspend
adnin ; "za, cikgu Azhari nk jumpa, nk cakap something"
oke. seriously aku berdebar.
tanpa membuang masa aku terus ke bilik cikgu
dan ternyata muka cikgu agak meng-suspend-kan
seolah olah aku melakukan kesalahan
cikgu ; "duduk arh"
then aku duduk, penuh berdebar
cikgu ; "esok wak meeting kat bilik deh. pukul 3. cikgu nk cakap something"
aku ; "about what?"
cikgu ; "ade lah, pasal SUK."
oke. xbedebar mane. biase2 je
byqie and adnin ; "ouh, pasal ape cikgu? nak sume ahli ke?"
cikgu ; "ikutlah. yg penting ada"
oh wow! saya amat dan sangat berdebar dengan reaksi cikgu yang penuh dgn curiga. adakah aku melakukan kesilapan.=.='

itu malam, adnin message
adnin : eh za, perlu ke cikgu xckp nk meeting pasal ape?
oke. ayat itu mendebarkan
dan aku telah message ke byqie yang aku rase aku xdpt pegi meeting itu
sebab aku ada stud group dgn kengkawan. dan aku jdi cikgu.
rasa bersalah kalau aku batalkan study group itu.
oke. byqie bagi ayat comfort words.
but not comfort enough.
aku maseh mencurigai apekah yg telah berlaku sampai cikgu nk meeting.
aku pun tekad. nak message kat cikgu
aku ; "cgu.cgu.cgu. cgu nak ckp pasal ape esok. suspend amat."
cikgu ; "xde lah. meeting biase2 je. lame xjumpe"
erk? oke.

o6/o5/1o
lokasi ; sesi penggambaran 2
pagi pagi buta lagi aku bertugas kat lokasi
oke. everyone wish birthday.
but sarah ; "oh. tedak ingat k.za. bgaimana boleh lupa. sorry2. xingt langsung.
oke. totally terasa. anyway memahami lupa. ngee:D
bukan maen letih hari ini
satu sekolah aku tawaf. banyak gile kerja hari ini
even penggambaraan selesai cepat.
ke hulu. ke hilir mencari cikgu.
kelas memang aku dah tak masuk. aih.

jam 2.oo ptg
lokasi ; kelas aku 5scince6
tirah ; za, xpe la xjadi la study group hari ni
oke. aku dah mula berdebar bile sume pandangan
budak2 kelas aku yang amat dan amat pelik
apekah yang telah berlaku?
adekah adnin dan byqie telah melakukan sesuatu
aku telah membuat mcm2 spekulasi
terasa geram pun ade! NEVER MIND!


jam 2.3o petang
lokasi ; kota bharu
keluar dengan byqie.adnin.wida
mencari cari barang untuk hiasan kelas sempana 5s yg xhabes2
oke. sampai jer kat lorong dekat the store
wida ;" eis, temankan da pegi kedai kakak da, xingt kne amek something"
maka. muka masing2 malas nk temankan.
byqie dgn muka agak terpaksa. pergi temankan
dan aku dan adnin terus pencari barang2 hiasan kat kedai edaran johan
oke. aku letih yang amat dan agak mahu marah
bila berada dalam edaran johan dgn agak lama
tengok2 hanya segulung pembalut kertas dibeli
ouwyeah. saye amat geram. anyway nvm
maka pulang dari sekolah. aku dan adnin
beli jambu. air jambu dan itu cendawan goreng


jam 3.15 petang
lokasi ; sekolah MMP
masuk je dalam sekolah aku terjumpa ua dan dayah
muke dieorg xseram mne. mcm nk mrh je
dayah cakap nak balik awal. siap dgn beg2 lagi
then i say goodbye
ua, katanye nk temankan dayah ke depan
sambil2 nak call ibu nya. oke fine.
aku dan adnin ke kelas ua untuk makan.
oke baexlah. aku belum solat.
aku pun pergi la menunaikan kewajipan itu.
adnin dan byqie pergi ke bilik ict utk bukakan
sudah selesai solat.
byqie ; "za, xjumpe la anak kunci tuh. letak kat mane?"
oke. panas.panas. everything nk aku buat.aduh. sabar.
naek jer kat atas. aku terus masuk dalam maktabah cari anak kunci
aku mencari cari. dan jumpe. bagi kat dieorg.
aku ; "qie, pegi bukak, nanti aku masuk aku nk ckp dgn idah jap"
ow. idah di sana aku lupa nak cakap kat die.
yang aku terpaksa cancel study group. coz that meeting.
sorry yang amat dan amat dan amat. tiba2
"eis, cikgu dah datang...!" ; suara byqie dri pintu
aku terus bergegas ke sana
aku ; "mane cikgu mane cikgu?"
byqie ; "cikgu dah dtg. tp die pegi alik sane. die pegi badati"
aku ; "badati? erk.oke. for what?" *bermonolog*
dan adnin dan byqie tgh pkai kasut maka aku yg kena bukak itu pintu
oke. saya *tedak marah* sabar je.
first bukak mangga. then apabila aku membuka itu pintu
mata ku beralih arah dari kawasan yg penuh cahaya ke kawasan gelap
pandang ku kabur hanya terdapat makhluk berwarna biru ditgh
dan *pow.kabOom* 
"HAPPY BIRTHDAY" a loud screaming!
wOooooooooaahhaaa
maka aku yang letih ini tiada lagi airmata utk menangis krn terharu
suasana terharu itu telah berubah menjadi ketawa terbahak2
aku ketawa bagai kena rasuk. wahahaha
maka baru lah aku paham apa makna sume ini
oyeas. mereka berkata "lu kena beb"
dan aku berkata "wakenabeb!"
then aku terus call cikgu Azhari.
aku ; salam, cigu. thank atas lakonan yang mantop!
cikgu ; wahahaha*ketawa terbahak2* kuang2
oke. done ade sedikit jamuan yer.
satu jag air rose ek? ker strawberi? anyway thank!
emy xdpt join sebab kena balik awal
mcten  xdpt join sebab kena pegi tuisyen
cikgu Azhari xdapat dtg sebab anak sakit. *get well soon amira*
xdtg xpe. memahami je. wah. saye suke!
ade jugak kek. dan itu hadiah2.
dan satu lagi kejutan yang *wahahahah*

*hanya mereka tahu*


oke.maka semua cerita diatas hanyalah lakonan semata2
dan hanya yang benar adalah watak aku.
aku tabek spring arh korang.
aku xsyak sedikit pun walaupun ade sedikit kepelikan yang terjadi
tade nye meeting
tade nye nak ambil brg kat kedai kak
tade nye dayah nak balik awal
tade nye ua nak pegi call ibu
tade nye denin sakit
tade nye nak pegi beli barang nak buat 5s
tade nye k.zakiah tatau pape tentang meeting hari ni
tade nye sarah lupe besday aku
tade nye byqie kononnye nak balik awal
tade nye budak kelas aku tibe2 batal study group
tade nye cikgu datang dan pegi badati..*thats weird*
dan itu sume hanya satu lakonan semata2
ouh. apekah lagi yang mereka lakonan. dan saya tidak tahu!
wahahaha..saye cinta akan kamu semua!


a BIGG thank to ;
adnin.byqie.ua.wida.ama'.dayah.emy.mcten
sarah.amna.hana.pina dan k.zakiah
dan kepada main character cikgu azhari!
wah.wah.wah. saya syg korang


*aku dah macam tak caye bile aku tahu itu hanyalah lakonan semata2. specially lakonan cigu azhari yang gile mantop!*




 p/s ; iloveualleternally!

2 comments:

adninadia said...

kami pelakon y bjaye.mekaseh~ HAHA

laDy zAzA said...

ouwh! mmg korg pelakon yg layak menerima award *pelakon terbaex*
wahahaa