Wednesday, April 14, 2010

5s

assalamualaikum

sapu.sisih.susun.simpan.sentiasa amal
and its call *5S*
hura hara maahad dgn prinsip baru
dan esok orang orang itu datang nak buat penilaian
wah.wah.wah.wah
dan ia adalah satu pertandingan di antara sekolah sekolah YIK
aku xkesah menang atau kalah
yang penting kita atasi maahad pengajian islam
revenge.revenge.revenge
*dendam aku tak pernah terhapus*

aih* niat nya lepas tanding dah tanak dah skip kelas
but today, terpaksa juga aku tinggal kelas
*itu pun sbb cikgu pun xmasuk kelas..busy dgn 5S*

lepas jer rehat aku direct ke makmal ict
aku ke sana berselipar jepun ;
ceh.ceh. kurang asam punye kucing
kencing atas kasut aku..!*geram*
terpaksa la basuh dan pakai selipar jepun
pastu, ada la makhluk Allah yg bernama dhobitoh bertanya ;
" bkpo paka selipar?"
tanpa ragu lagi sangsi aku jawab
"saya rasa jelita dgn memakai selipar, kenapa? mau cuba?"
kakakakaka...*oyeah, saia suke*

enough.enough back to the topic
tepat 11.15 aku naek ke makmal ict
kelihatan ada makhluk di dalam makmal
auw3..pakcik nasrom *pokcik2 hard disk saye!*
hampeh dah berapa kali die xingt nk bwk hard disk aku..
bukan aku sorang jer, adnin.byqie.ama'.wida.ua.mcten
pun turut serta..
aduh.aduh.aduh kelam kabut gila
bila jer tgk makmal tuh *compem kalah nea*
anyway kteorg buat sedaya yang mampu
seminit ke seminit, manusia semakin berkurangan
ua.mcten ; balik awal
byqie.denin.ama'.wida ; ade kelas tambahan
maka, tinggal lah aku terkontang kanting keseorangan
naseb baex la sarah datang menjadi penyelamat dunia
kakaka..ade jgk teman


makmal ict tuh mmg perlukan byk stuff. tp xcukup
so, aina pun datang kasi aku 5o ringgit note
hari punye la panas, dan punye la malas nak jalan
aku pun, pinjam moto aina
maka, hari ini aku adalah penunggang moto xberlesen
bajet2 tanak la lalu jalan raya yg besa punye tuh,
then aku pun lalu la kat belakang mydin,
kembang kempis dada ku..*ecece*
auw3..abang polis.abang polis.abang polis
*mati aku, lesen tarak*
aku menunggu giliran, nampak nya sume jenis kenderaan die tahan
*i prented.pretend to be BAEX..muka ala ala malaikat*
terkejut jugak aku, bila dia tak tahan aku punye moto..
*happy.happy..i lap u abang polis* kakakaka...
maka berjaya la aku, ke sana ke sini dgn moto itu
membeli barang bagai makcik tua, *dahla sengsorg*
disebabkan 5S aku terpaksa menjadi penunggang xberlesen


*saia suke sebab xkena tahan dengan abang polis*
tink.tink.tink^^
=fullstop=


malu yang amat hari ini ;
# berbisik bisik dengan byqie ; *xde, mcm kena tahi cicak*
dan ternyata denin, pakcik nasrom dan cigu perasaan.
# pertanyaan cigu yang ; *.....*
perbualan itu terpaksa ditapis
# berbual antara aku dengan pakcik nasrom *face to face*
erk.erk.erk. *cigu pakcik nasrom ngupak cigu*
# prinsip 5S yg bangang dari cigu dan pakcik nasrom ; 
simpan.susut.*maaf terpaksa ditapis*

6 comments:

adninadia said...

aaaaaaaaa~!
malu sgt.amat.nian.sgguh.kuase tiga.!
=.='

laDy zAzA said...

kaka..malu kuasa matrice..isk3..

miss nureen said...

prinsip namo rima tu?

laDy zAzA said...

hau.borim eis nga gotuh.
wak letih jiwo jah..

prinsip tuh utk kemah koloh la..

miss nureen said...

waaa~
kemah2!
slamat menghayati dan beramal dgn prinsip2 tersebut yer. XD

laDy zAzA said...

k.een ; jolo blako la tuh~
sero po kaloh jah koloh kto..
kakakaka..