Friday, September 11, 2009

entah la labu

assalamualaikum
semalam akak aku dari jordan dah balik mesia
dasat punye akak aku
jalanJalan kat kelantan pun die dah xingat
tuh baru setahun xbalik kelantan or mesia
dasatDasat
dan semakin bertambah lah kebangangan beliau
apabila jalanJalan itu sudah berubah rupa
*kan parkson dah bukak
kepulangan akak aku
membuatkan aku tersedar dari lamunan
yang xpenah hentiHenti menutupi mata
*ecece
hakikatnya masa terlalu cepat berlalu
sekejap je masa berlalu
tupTupTup*
dah tinggal 10 hari lagi nak raya
yeay! sesi pengumpulan duit raya bermula
macam xsangka dah sejauh ini ramadhan berlalu
*kuih raya banyak lagi xbikin
bila dah raya
sure la SMU dah tertonggek menunggu aku
oh! tedak!
lagi la aku rasakan masa terlalu cepat berlalu
apekah yang telah aku habiskan masaMasa yang lepas?

January
masih terpingaPinga sebab baru masuk kelas..
mana fikir pasal exam lagi

February
exam? rilek dulu..
2009 masih muda beb!

March
sibuk dengan persiapan hari sukan
exam bulan march..intaiIntai gituGitu je

April
sibuk dengan pertandingan animasi
bulan ni start jarang masuk kelas
exam? lambat lagi..
hehehe

May
serius sikit please
mid year exam!

June
wooww!
mid-sem holiday
so, enjoy! no more exam!

July
adus! karnival sc and tech
tak boleh tolak
hehehe
lagi la aku jarang tak masuk kelas

August
trial exam la
kaba2 la sikit
 keseriusan bertambah
 and now

September
bulan ramadhan menjelang
sibuk nak raya
buat biskut..

so, bila la ade masanya aku study tahun ni..?
macamMacam alasan
namun!
kataKata ayah tadi buat aku tersentak*
"orang yang berjaya dia banyak usaha, tapi orang yang gagal banyak je die punye alasan"
dan ayat itu membuatkan aku berubah
hehehe.
aku teruja sangat nak exam akhir tahun
entah kenapa!



p/s : dah dua hari aku xpergi sekolah
rabu dan khamis, kemungkinan besar
hari AHAD ni pun aku xpergi jugak
akibat daripada hasutan akak2 dan 
abang aku yang baru sampai...!




2 comments:

cathenclox said...

nok ulang ag ayat ayahmu,
"orang yang berjaya dia banyak usaha, tapi orang yang gagal banyak je die punye alasan"

wakakaka

laDy zAzA said...

hahaha...
ilep2..


*gapo hop lawop psl ayt tuh oh..?