Wednesday, December 12, 2012

12/12/12? Is Today a Special Day?

Assalamualaikum
Hi readers ! Its been awhile la kan tak update blog nih and I think today is a good day to write a post. :)
 
Hey, its 12th December 2012! secara cun nya written as 12/12/12. Hehe. Hari ini, semua updates kat FB, twitter, whatsapp or even conversation in SMS are talking about the date. Everyone was like, 
 
"hey, lawa la tarikh hari ini! let's do something memorable.." 
  
And indeed, on this date ramai yang plan something to do. Tak kira lah kenduri kahwin ke, majlis kesyukuran ke, having a relationship with someone ke (this type of plan kalau relationship husband and wife or being engage oke lah kan)
  
kalau setakat bebudak tak berapa nak matang tetiba plan on nak couple, nasihat baik tak payah, baik fokus on study or whatever yang lagi penting kan? atau dah nama nya hukum kahwin tuh dah jatuh wajib, cepat cepat lah jumpa mak ayah mintak kahwin. Kan lagi mulia cemtu?
  
Sekarang pun dah banyak berita sana sini pasal bebudak muda yang kahwin awal. Bebudak yang dok university takyah cerita lah kan dah macam jadi trends pulak sekarang pasal kahwin awal nih. Okay lah kan? Haha. Tak pepasal teringat satu ayat ustaz nih,
   
"Okay lah kalau dapat parents yang paham dan boleh slow talk about this, kalau parents yang vice versa, sampai ke sudah puasa sunat lah jawab nya.."
  
Hahaha, kelakar. Eh eh cam dah lari jauh pulak dari topik. Hehehe, sembang pasal kahwin 18 posts pon belum tentu cukup kan? Haddoi.
   
back to tarikh yang lawa, 12/12/12. Haaaa, ape je nak buat? haha, guess pagi ni masuk kelas like the others day lah kan? Nothing special to me lah kot. Unless aku menjerit "OHHH, mama... saya mahu kahwin.. kahwin dengan siapa? dengan siapa sahaja..." Haaaa, kalau yang ni panjang lah cerita jadi nya. Hahaha.
   
So, korang punya 12/12/12 apa plan? mohon share lah ye. nanti malam karang aku post what happened on that day. hehe. Okay lah, ayam dah berkokok. Subuh dah hampir masuk. Jom guys get ready! bye!
   
EH EH jap, sembang pasal kahwin awal tadi, see this video and this wedding yang paling muda yang penah tengok.
  
  
Penah dengar pasal, syaitan menangis bila melihat pasangan muda berkahwin sebab mereka terpelihara dari segala hasutan dan godaan. Tapi kan, hehehehe ni bukan setakat syaitan je menangis, aku pon boleh nangis sekali menengok diorang ni, terasa tua pulak tetiba sebab tak kahwin lagi. Kehkeh. Eh?

BTW !

:D
  
Okaayyyy! Bye! (for real) 
  
p/s: find some peace and believe in this smile :)

2 comments:

Ihsan Khairir said...

aku menanda paper je la hari ni... hahaha

misszaza said...

hahaha . nothing special . :P