Sunday, June 5, 2011

MMU :)

assalamualaikum
           
halo halo halo world ! we met again ! *bajet dah empat tahun tak blogging. :) yeah. minggu orientasi sudah lah tamat. sesungguhnya saya akan sentiasa merindui minggu itu.
           
masa mula mula datang tuh, kemain lagi aku tanak join orientation week. sebab aku rasa macam s*ck gila mula mula tuh. rasa macam, ouh apakah ini ? ouh apakah ini ? -________- but, day by day. a little bit love grow in my heart. *chewah. B)
           
korang jangan risau, post kali ini takkan panjang kerana aku masih la sedar diri untuk tidak menulis kesemua experience dan cerita aku ketika minggu orientasi berjalan. namun, dan akan tetapi, aku akan tulis yang *the most unforgetable moment lah yer.
          
the most unforgetable moment is ; cultural night. yeah, memamg semuanya culture shock pada malam itu. hal ini kerana syarat pemakaian untuk malam itu adalah bebas memandangkan kami kami orang perlu membuat persembahan. seriously cakap, macam pegi clubbing. *auwwwww >.<
     
group 14 yang xcukup ahli *cultural night*
untuk group aku, yakni group 14 (boom boom pow) telah ditugaskan untuk melakukan persembahan yang bertajuk *flashback : wound dog by elvis presly. wuuuuuuuu. memang aku tak penah lupa, sebab aku naek pentas dan kena twist like 50-an. >.< macam sial rasa nya. yeah, aku hanya goyang kaki disebalik curtain. hakhakhak. malu siot ! :P
            
yeah, aku taknak cite panjang panjang. at the end of the show, our group got second prize. wuuuhuuu ! korang boleh bayangkan lah bagaimana teamwork antara kami kami sehingga boleh menang. yeah ! group 14 memang rocks ! i love it ahak ahak !
          
unforgetable moment ; sayang says. errk ! i hate this game . really really hate it. game ini dimainkan dengan mc dihadapa sebagai sayang. then, we must do what ever he says. it's like :
         
"sayang says, up" then we must get up from the chair. every little things.
     
but when sayang just says "everyone up" then, kalau kita bangun dari kerusi. it's mean we are lose. -,- get it? ergh. never mind.

untuk dipendekkan cerita, i always do mistake in this game. ergh ! then, the punishment is ; yang salah kena naek on stage. wuuuuhhuu ! i thought i would love the stage. but not anymore.. errrrr. 

on the stage we*pesalah. kena main *past message. oke, permainan ini masih diterima akal manusia seperti aku. then, no comment !

but, after that. i do mistake again and again. the punishment is ; introduce yourself. give your name, your course. and everyone say, *give your status ! rawwr. i feel like fainted. 

then, i just do it. but, the Sayang*OC dani. says :

"let's do the catwalk" and everyone like. wooohhoooo. *big applause.

errrkkk. I am dead ! I feel like banging dani face on the floor. errrrrr -,-'

and the Nobody by wonder girl is playing as background. omai. omai. omai. need some air at that time. getting nervous. grrrrr* my face turn to pink. -,- 

then, i just walk. not CATWALK. walk, to the mic and introduce myself. and everyone like, yeah yeah yeah. =.=

after that incident. everyone know my name. and they recognize me. haiya . shame maaa~

and the last unforgetable moment : I fainted at last day. yeah, fainted at last. I feel like something stuck in my chest. I can't breath properly. after having lunch, aku pergi ke grand hall utk briefing pasal PTPTN. ouh man, cyber is so so hot. yeah, thats why lah I fainted.

dan saya dibawa ke klinik MMU. mungkin keadaan saya tak tahan, maka maka, doktor kat situ cakap, saya harus dikejarkan ke hospital. lalu, bergegas la ke hospital. masa tuh aku separuh sedar. erk. rasa macam nak mati dah.

lepas 2 3 jam, doktor bagi aku ubat ape entah. then, feel better sikit. then, aku pun balik ke hostel dan skip closing ceremony. hasrat memang nak pegi tapi, jiwa macam lemah sangat nak dok situ. kena rehat jugak.

pada malam itu, semua orang dah balik, dan datang nad budak group 14 cakap kat aku.

"hey, rugi tawu you tak pegi tadi. your face keluar kat slide as Miss MMU."

errrr. terkejut siot kot. hahaha. macam tak caya je. but, after everyone say that. maka saya percaya lah. hahahaha. :))

oke dah, saya tahu post ini sangat pendek. nanti saya panjangkan lagi. HAHAHAHA. terima kasih kerana membacanya. :P

p/s : dont come and leave. but please, come and stay.

2 comments:

miss nureen said...

patut buh namo mek MMU!
pemes tuuu~~

misszaza said...

hahaha. wuuuuu~ femes femes pun. mugo malu pakat kenal blako. -,-